למרות שאתם משתמשים באינטרנט על בסיס קבוע, מאוד יכול להיות שאינכם יודעים מה זה URL. אך כדי שתוכלו לנווט ברשת האינטרנט יהיה עליכם להכיר את כל המונחים הקיימים בתוכה. אחד מהמונחים החשובים ביותר הוא אותו URL או בשמו המלא Uniform Resource Locator. לפי שאתם נבהלים, נדגיש כי אינכם צריכים לזכור את השם בצורה מדויקת. בסך הכל חשוב שתבינו מה הם אותם ראשי תיבות, וכיצד הם יכולים לסייע לכם להשיג את מבוקשכם. אין דבר יותר משמח מאשר לראות איך אתם מסתדרים בקלות ברחבי הרשת, ומוצאים כל מה שאתם צריכים.
מה זה URL ולמה הוא משמש?
בשלב הראשון נסביר לכם URL מה זה וכיצד אתם יכולים להשתמש בו בקלות רבה. ה-URL זוהי בעצם הכותבת שאותה אתם מזינים בשורה העליונה של דפדפן האינטרנט. מטרתה בעצם לקחת אתכם בדיוק למקום הנכון, ולעמודים ספציפיים בתוך אתרים שונים. לכל עמוד באינטרנט תהיה כתובת קישור משלו, כזאת המבדילה אותו מכל שאר העמודים האחרים. הדרך להשתמש בכתובת URL תהיה פשוט להזמין את שם האתר יחד עם הסיומת הנכונה. מרבית האתרים הישראליים מסתיימים בסיומת co.il, בעוד אתרים אחרים בעולם מסתיימים בסיומת com.
התפתחות ה-URL לאורך השנים
צריך להגיד כי כתובות URL לא היו קיימות מאז ומתמיד, והן התפתחו לנוכח הצורך. כאשר האינטרנט התמלא באינספור דפים שונים, הגיעה החשיבות לדעת להבדיל בניהם. שנת 1990, טים ברנרס-לי, ממציא ה-World Wide Web, הציג את המושג של קישור כחלק מהמפרט הראשוני של ה-WWW. מאז, ה-URL עבר שינויים ושיפורים רבים, אך העיקרון הבסיסי נשאר זהה. כיום לא תוכלו למצוא אתר ללא כתובת ייעודית משלו, וכך גם התחרות עולה שלב. המון אתרים באותה הנישה מוקפים האחד לצד השני, ועליכם לנסות למצוא את האתר המתאים לכם.
קיצור כתובת URL
בחלק מהמקרים קיימת בעיה הנוגעת לאורך של כתובת קישור. השאיפה הטבעית היא לנסות לבחור כתובת קצרה וקליטה ככל האפשר, כזאת שיהיה קל לגשת אליה. כתובות ארוכות לא נראות טוב לעין, וקשה מאוד לשלוח אותן בפלטפורמות השונות. מהסיבה הזאת בדיוק קיימת אפשרות של קיצור כתובת URL על ידי אתרים שונים. האתרים פשוט לוקחים את הכתובת הארוכה והמגושמת, ומקצרים אותה באופן מהותי. כך יהיה לכם קל לשלוח את הכתובת המקוצרת לאנשים שונים, בלי שתרגישו אי נעימות. כמובן שתוכלו לבחור את הדרך הנכונה מבחינתכם לקיצור כתובות אינטרנט.
האם ניתן ליצור כתובות URL בעברית?
עד לפני כמה שנים היה ניתן ליצור כתובת URL בעברית, במטרה להקל על הישראלים. אך לנוכח הבעיות הרבות שהאפשרות הזאת הביאה עימה, הוחלט להפסיק את האפשרות הזאת. בשנה החולפת, כל מי החזיק בכתובת אינטרנט בעברית, נדרש להחליפה לכתובת באנגלית בלבד. כך ניתן יהיה לשמור על אחידות בין כל האתרים הנמצאים ברשת. בו בזמן, גולשים מכל רחבי העולם יכולים לגשת לאתר, אפילו אם הוא כתוב בשפה העברית.
איך יוצרים כתובת URL לאתר אינטרנט?
אחרי שהקמתם אתר אינטרנט יהיה עליכם לבחור כתובת קישור ייחודית עבורו. הכתובת היא בעצם השם של האתר, ועל ידי הזנתה ניתן יהיה להגיע אליו. זה נכון שאפשר להגיע לאתרים דרך חיפוש במנועי החיפוש, אך לא תמיד זה יתאפשר ויהיה כל כך פשוט. לכן חשוב שהכתובת תהיה נוחה וידידותית למשתמש, עד כמה שאפשר. הדרך היחידה ליצור כתובת קישור בישראל תהיה באמצעות רכישתה מאחת מהחברות הייעודיות לכך. הכתובת נרשמת באיגוד האינטרנט הישראלי, ומקבלת את האישור הרלוונטי. לאחר מכן הכתובת היא שלכם, ותוכלו להשתמש בה כאוות נפשכם.
העתיד של ה-URL והאינטרנט
לאורך כל שנות ההיסטוריה התבצעו לא מעט שינויים בעולם ה-URL יחד עם התפתחות האינטרנט. נדמה כי גם בשנים הבאות, אנו צפויים לראות כל מיני שינויים גדולים וקטנים כאחד. השינויים העיקריים בשנים הקרובות הולכים להיות קשורים לכל נושאי האבטחה. במטרה להמשיך להגביר את רמת האבטחה באתרים, ולמנוע מצב בו האקרים יוכלו לפרוץ אליהם בקלות. מעבר לכך, ניתן יהיה לראות עוד סיומות חדשות שנכנסות אל תוך חיינו. ככל שכמות ה-URL הרשומים גדלה, כך מן הסתם תגדל גם כמות הסיומות שנועדו לתת מענה בהקשר הזה.